Britanski prinčevi Charles i William javno pozvali na spas ugroženih životinja

Video: YouTube

BRITANSKI princ Charles i sin mu William uputili su poziv za spas slonova i drugih ugroženih vrsta na videosnimci objavljenoj u nedjelju uoči međunarodne konferencije o ilegalnoj trgovini životinjama koja idućeg tjedna počinje u Londonu.

Ta je ilegalna trgovina "odgovorna za takve razmjere ubijanja i nasilja koji sada ne prijete samo opstojnosti najvrjednijih vrsta na planetu nego i gospodarskoj i političkoj stabilnosti u mnogim dijelovima svijeta", upozorio je princ Charles u poruci.

Iznio je zastrašujuće brojke u ubojstvu ukupno 30 tisuća slonova prošle godine. U posljednjih 10 godina ubijeno je 62 posto afričkih šumskih slonova. Ako ih se nastavi ubijati ovim tempom, za deset će godina biti istrijebljeni. Isto je tako rekao kako se svakih 11 sati ubije jedan nosorog, dok je broj tigrova u Aziji s preko sto spao na tek oko tri tisuće primjeraka.

Njegov sin William, vojvoda od Cambridgea, koji stoji pokraj njega i također je veoma aktivan u zaštiti prirode, dodaje: "Naš naraštaj se mora obračunati s nezakonitom trgovinom i osigurati budućnost ovim divnim životinjama i njihovu staništu. Jer ne uspijemo li, bit će prekasno".

Dvojica prinčeva završavaju svoju poruku sloganom "Ujedinimo se za život divljine" pročitanom na arapskom, vijetnamskom, svahiliju, španjolskom i mandarinskom kako bi ga čuo što veći broj ljudi.

Pročitajte više