Buvljak u Splitu: Za splitske napuštene životinje i ljubimce izvučene iz poplava

Foto: Splitske šape (životinje koje su dobile pomoć zahvaljući prošlim buvljacima)

UDRUGA Splitske šape poziva sve građane na četvrti Buvljak za šapice bez doma koji se drugu godinu zaredom održava na prostoru i uz podršku Kluba sportskih pasa Split. Buvljak će se održati u nedjelju, 8. lipnja, u Klubu sportskih pasa od 16 do 20 sati.

Split, drugi najveći grad u Hrvatskoj, nažalost još uvijek nema azil i sva skrb o napuštenim dlakavcima pada isključivo na teret i leđa manjeg aktivnog broja volontera. Uz pomoć Buvljaka nastoje se priskrbiti sredstva kojih je uvijek malo i premalo.

Liječenja, cijepljenja, operativni zahvati, kastracije i sterilizacije pasa i mačaka, hrana te smještaj sve je samo na ramenima volontera. Ovaj buvljak ima i posebnu namjenu pomaganja životinjama spašenima iz poplava preko udruge Pobjede te će dio sredstava biti upućen na njihovu adresu.

"Pozivamo vas da budete naši posjetitelji, da provedete nedjeljno poslijepodne u društvu životinja koje traže dom i da kupnjom neke sitnice pozdravite ovu akciju. Garantiramo da nitko kući ne odlazi praznih ruku jer iz mora doniranih stvari svatko nađe nešto za sebe", ističu iz Splitskih šapa.




 

Pročitajte više