Egzotična zima u zagrebačkom ZOO vrtu: Dođite na druženje s alpakom Jassperom

Foto: Press foto

ZAHVALJUJUĆI "Egzotičnoj zimi u Zoo vrtu", posjetitelji će moći sudjelovati u mnogobrojnim edukativnim i zabavnim sadržajima, koji su inspirirani zimskim životom životinja i ljudi. Posebno zanimljivo bit će druženje s alpakom Jassperom.
 
"Egzotična zima u Zoo vrtu" skupni je naziv za igre, predstave, radionice i druge edukativne programe, koji se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održavaju od subote, 6. prosinca 2014. pa sve do kraja veljače 2015.
 
Iako padaju temperature i Maksimir će se polako zabijeliti, sve su životinje tu – neke u unutarnjim, a neke u vanjskim nastambama. Posebna je zvijezda ovogodišnje "Egzotične zime" alpaka Jassper, s kojom će se posjetitelji moći družiti subotom i nedjeljom u 10.30, 11.30, 13 i 14 sati. Uz prigodno fotografiranje moći će doznati čime se Jassper hrani, kako provodi dane te odakle potječe.
 
 
U Domaćoj hiži djeca će istraživati životinjski svijet dodirom. U edukativnom kutku pripremljeni su razni preparati - od krzna deve i vuka preko perja i jaja ptica, rogova antilopa i jelena te svlaka zmije do lubanja zvijeri i majmuna. Svakog vikenda edukativni je kutak posvećen drugoj temi, a sigurno će najzanimljiviji biti kontakt sa zmijom, deguom, žabom, gušterom te kukcima.
 
U Traperskoj kolibi posjetitelji će moći sudjelovati u edukativnim i kreativnim radionicama. Među ostalim, izrađivat će se božićni ukrasi od prirodnih materijala, imitirati tragovi zvijeri i ostalih životinja u snijegu, raditi hranilice i kućice za ptice. Najmlađi posjetitelji vikendom će od 14.30 moći uživati i u neobičnim pripovijetkama Tete Zime.
 
 
Ljubitelje afričke divljine edukatori pozivaju na lavlju stijenu Kidepo gdje ih očekuju topli čaj i uzbudljive priče o lavovima i velikim mačkama. Nedjeljom u 13 sati mogu sudjelovati u Slasnoj radionici.

 

Pročitajte više