Mali jedriličar: Upoznajte 12-godišnjeg Yeomana koji ruši sve stereotipe o mačkama i vodi

Foto: Lisa Camp/Facebook

ISTINA je da mnoge mačke ne vole vodu.

No, 12-godišnja mačka Yeoman iz Sjeverne Karoline ne spada u tu kategoriju, jer ona obožava jedriti sa svojim vlasnicima, vjerovali ili ne.
 
Lisa Camp usvojila je Yeomana 2003. godine, nakon što joj je jedna prijateljica javila da je pronašla savršenog ljubimca za nju. U početku, Lisa za njega nije htjela ni čuti, zbog prenatrpanog rasporeda, ali i činjenice da vikendima putuje u Beaufort, gdje njezin zaručnik ima jedrilicu. "Rekla mi je da je našla savršenog ljubimca za mene, jer se Yeoman obožava voziti u autu", otkrila je Lisa za MNN.
 
No, nije samo vožnja autom ono što ova mačka voli. Ubrzo im je pokazala i kako obožava vjetar po njuškici te gledanje valova, kada se jednog dana sama od sebe popela na jedrilicu. Par od tog trenutka nije niti jednom otišao na jedrenje, bez svog ljubimca.
 
"Yeoman je prava atrakcija, svi ga žele dodirnuti i fotografirati. No, iako je uvijek vani, kada krene akcija, u vodu je ušao samo dva puta, od toga je jednom bilo kada je ugledao psa na doku pa je skočio, kako bi pobjegao i isplivao na drugu stranu", kroz smijeh su ispričali njegovi vlasnici. Drugi put se jednostavno morao osvježiti, jer je dan bio prevruć.
 
Ponosni vlasnici također su otkrili kako im njihov ljubimac često donosi "poklone" na brod pa je tako jednom donio i živog štakora.
 
Uskoro planiraju višemjesečnu avanturu na vodi, a Yeoman ide s njima, naravno.
 

Pročitajte više