Međimurska udruga prijavila nemarne vlasnike: Danima ne zbrinjavaju mačka, a iz noge mu viri kost

Foto: Udruga Sklonište dobrote

VOLONTERI Udruge Sklonište dobrote iz Pribislavca poslali su nam fotografije teško ozlijeđenog mačka kojemu viri kost iz stražnje noge, zbog čeha vjeruju da se radi o otvorenom prijelomu, a kojega vlasnici već danima ne odvode veterinaru.

Udruga je podnijela prijavu Veterinarskoj inspekciji u Čakovcu. Ozlijeđeni odrasli mačak bijele boje nalazi se u Ivanovcu, kao i njegovi vlasnici. Predsjednica Udruge Barbara Jagec anonimnom je dojavom upozorena da je mačak bio ozlijeđen još 7. ožujka, ali do danas ga vlasnici nisu odveli veterinaru kako je propisano Zakonom o zaštiti životinja, niti su pokušali kontaktirati Udrugu za pomoć oko zbrinjavanja životinje.

Bijeli mačak nije jedina životinja o kojoj isti vlasnici skrbe. Uz njega, imaju još dva psa i najmanje pet mačaka. U Udruzi nisu upoznati skrbe li se pravilno o drugim životinjama, ali s obzirom na njihovu brojnost, vjeruju da se vlasnici mogu financijski pobrinuti i za ozlijeđenog mačka.

U prijavi inspekciji iz Udruge se ističe da je spremna preuzeti ozlijeđenu životinju na svoju skrb te sama isfinancirati potrebnu veterinarsku skrb i daljnju brigu.

Nadamo se da će prijava uroditi plodom, mačak napokon dobiti odgovarajuću njegu, a vlasnici se opametiti i shvatiti da se o životinjama treba brinuti i kada su bolesne ili ozlijeđene.



 

Pročitajte više