Nevjerojatna transformacija: Od šuge sa smetlišta do vesele i lijepe kujice uz pomoć dobrih ljudi

Video: YouTube (Eldad Hagar)

KUJICA Miley mjesecima je živjela ozlijeđena i iznimno zapuštena na smetlištu izvan Los Angelesa. Bila je toliko slaba i bolesna da se nije ni opirala kada ju je pronašao utemeljitelj udruge Hope for Paws Eldad Hagar. U nekoliko se tjedana uz dobru njegu odlično oporavila.



"Kada sam došao onamo, gotovo nisam mogao povjerovati u ono što sam vidio. Mjesto je izgledalo gotovo kao da ga je pokosio tsunami", rekao je za portal Life with Dogs.

Miley je napuštena čekala smrt na smetlištu. Lokalni stanovnici nazvali su udrugu te rekli da Miley ondje živi nekoliko mjeseci. Iako je Hagar očekivao lošu situaciju, srce mu se slomilo kada je vidio u kakvom je pas bio stanju. "Njezino fizičko propadanje bilo je jedno od najgorih koje sam ikada vidio", rekao je. Bila je gladna, bolesna i u bolovima. Eldad je s njom proveo sat vremena, zadobivajući njezino povjerenje komadićima hrane. Uspio joj je staviti povodac te je nakon nekoliko pokušaja dovesti do svoga automobila.



Veterinari su ustanovili da je patila od pothranjenosti, parazita i bakterijskih infekcija. Tretirana je medicinskim kupkama, a veterinari su se pobrinuli i za rane. Nakon nekoliko tjedana je vidno bolje i mnogo boljega raspoloženja. Čak je pronašla i prijatelja Frankieja koji je također spašen, ali ne sa smetlišta nego iz cijevi. Oboje sada čekaju udomitelje kod kojih će započeti novi život bez trauma.

Pročitajte više