Novi zakon u New Yorku: Zlostavljači će morati platiti skrb i liječenje životinjama kojima su naudili

Foto: Shutterstock

GUVERNER New Yorka Andrew Cuomo odobrio je zakon koji određuje da zlostavljači životinja moraju podmiriti kompletne troškove liječenja životinja koje su ozlijedili.

Za spomenuti se zakon zdušno se zalagao senator Greg Ball, i trud je napokon urodio plodom. Zakon kojim bi se naložilo kreiranje registra zlostavljača životinja zasad nije prošao, ali će se već u siječnju ponovno naći na dnevnom redu u parlamentu savezne države New York.

"Uz napadače na djecu, zlostavljači životinja najniži su oblik ljudskog života"

Dosad su se zlostavljane životinje oduzimale, a sklonište, hranu i medicinsku pomoć plaćali bi porezni obveznici. Tako bi zlostavljači najprije napali životinju, a zatim vi se o njoj brinula država ili entuzijasti o svom trošku, piše portal Life with Dogs.

Savezna država New York bilježi zastrašujuće slučajeve okrutnosti prema životinjama. "Ovaj će zakon omogućiti sudovima da na saslušanjima nalože zlostavljačima da kompenziraju troškove organizacijama za zaštitu životinja", objasnio je Bell.

"Uz napadače na djecu, zlostavljači životinja najniži su oblik ljudskog života", istaknuo je te dodao da zlostavljači životinja često "proširuju polje djelatnosti" i na svoje susjede te širu zajednicu.

 

Pročitajte više