Prizor koji grije srce: Beba koala grlila ozljeđenu mamu tijekom čitave operacije

Foto: Screesnshot Youtube

MAME su nezamjenjive.

Ova snimka uljepšala nam je jutro, a nadamo se da će i vama.
 
Ona prikazuje dvije preslatke koale, mamu i sina, koji su podletjeli pod auto. I dok je maleni Phantom prošao bez ozljeda, mama Lizzie završila je na operacijskom stolu, kako bi joj operirali oštećena pluća.
 
Iako to nije uobičajena praksa, djelatnici Australia Zoo Wildlife bolnice dopustili su malenom da za vrijeme čitave operacije bude uz svoju mamu, a Phantom ne samo da je bio u istoj prostoriji s njom, već ju je i čitavo vrijeme nježno grlio, zbog čega smo se rastopili. Mama je na sigurnom te se brzo opravlja.
 
Inače, naleti automobila drugi su najčešći uzrok smrti koala, nakon fragmentacije staništa. Njih 85 posto ne preživi takav događaj pa su Lizzie i Phantom svakako imali puno sreće.
 
Većinu koala automobili udare tijekom noći, točnije između sumraka i zore. Koale su aktivne u to doba, kada posjećuju svoja omiljena drveća zbog hrane i štite svoj teritorij.
 
Tijekom sezone parenja, koja traje od kolovoza do veljače, one su još ranjivije, jer veći dio vremena provode na tlu, u potrazi za partnerom.

 

 

 

 

Pročitajte više