Raj za mačkoljupce: Na japanskom otoku Aoshima živi 6 puta više mačaka nego ljudi

Foto: Screenshot Youtube

SVI mačkoljupci, pravac Japana.

Točnije, pravac japanskog otoka Aoshima, na kojem nema pasa, već na njemu žive samo mačke te je njihov omjer, u odnosu na ljude, 6:1.
 
Radi se o malom japanskom otoku, koji je poznat i kao otok mačaka. Tamo odredi ovih preslatkih životinja upravljaju ulicama i on zapravo nema ništa za ponuditi turistima, osim igranja s njima, što je mačkoljupcima zapravo sasvim dovoljno.
 
Ako se pitate kako su one došle tu, sigurno nisu plivajući, jer svi dobro znamo što mačke misle o vodi. One su stigle brodovima, još davne 1945. godine, zbog ribara, kojima su dosadili miševi, koji su dotad "terorizirali" otok. Tada je otok naseljavalo oko 900 ljudi, a danas je tu tek šačica ljudi, koji dijele životni prostor s više od 120 mačaka.
 
Potrebno je svega 30-ak minuta vožnje trajektom do "krznenog otoka" i iako tamo nećete naći nikakve turističke atrakcije, imat ćete vrlo toplu dobrodošlicu mačaka, koje pridošlice strpljivo čekaju na dokovima. Zanemarite činjenicu da je to zato što jedva čekaju da vam pohlepno otmu svu hranu koju imate uz sebe.

Pročitajte više