Savršen partner za igranje skrivača

Foto: CPG 

Lagotto Romagnolo je radni pas izuzetnih sposobnosti. Ima prirodni dar za traganje i neophodno je poštovati njegove instinkte i omogućiti mu razne aktivnosti na otvorenom. Osim što je vrlo pokretan i zahtjeva puno kretanja, potrebni su mu i stalni mentalni izazovi.

Voli pratiti tragove i igrati se skrivanja i pronalaženja, to je pas sa kojim se lijepo možete igrati skrivača.
 
Obuka
 
Romagnolu treba strog, ali staložen ”vođa čopora”. Nervoza vlasnika i neadekvatan tretman pretvorit će ovog inteligentnog i smirenog psa u neodlučnu, neuravnoteženu, pa čak i agresivnu životinju. S druge strane, vlasnik koji ostvari dobru komunikaciju s psom imat će dobrog i poslušnog ljubimca koji će se odlično slagati s članovima obitelji i drugim psima.
 
Njega
 
Idealan ambijent za Lagotta Romagnola je prostrano dvorište, s mjestom za spavanje u zatvorenom prostoru. Ukoliko uzgajate cvijeće, budite oprezni, jer ova pasmina obožava kopati, pa će vaš ljubimac vrlo brzo ”preorati” cijeli vrt. Lagotto ima običaj da za tren iskopa duboku rupu, a zatim u nju zavuče glavu.
 
Romagnolo odlično podnosi život u stanu, pod uvjetom da mu vlasnik osigura dovoljno aktivnosti, prije svega trčanja i igre. Ukoliko nema na raspolaganju dvorište, neophodne su šetnje bar tri do četiri puta dnevno. 
 
Izgled
 
Lagotto je pas srednje veličine, pomalo zdepaste, ali vrlo snažne građe. Dlaka mu ima vunenu teksturu, nikada se ne uvija i ne stvara tanke dredove ili duge lokne. Polugruba je na površini, s vrlo gustim loknicama koje imaju oblik zvona, s vidljivom poddlakom koja je otporna na vodu.
 
Ako se ne šiša (bar jednom godišnje), krzno mu se može zapetljati. Idealna dužina dlake iznosi oko pet centimetara.
 
Life Content

Pročitajte više