Srednjovjekovno druženje: U Londonu otvoren kafić sa štakorima

Ilustracija: Shutterstock 

ŠTAKORI najčešće nisu omiljena životinja nas ljudi, već glodavci koji izazivaju strah svojim zubima i otpornošću na najteže životne uvjete. Međutim, oni koji ih vole napokon mogu doći na svoje u Londonu gdje se otvorio prvi kafić za štakorima, po uzoru na kafiće i restorane u kojima se gosti mogu družiti s mačkama koji su počeli nicati širom svijeta.

Kafić je otvoren u sklopu Londonske tamnice, a posjetitelji se mogu podružiti s obitelji štakora koja ondje živi, pod nadzorom čuvara.

Kako prenose britanski mediji, u lokalu se nalazi 18 štakora koji slobodno šeću među stolovima, a gosti ih smiju uhvatiti i pomaziti.

"Štakori su na lošem glasu još od Srednjeg vijeka zbog kuge, ali i zbog epizode Velikog smrada u Viktorijansko doba", objasnio je za Daily Mail tijas Hajvel, menadžer lokala, čiji je cilj poboljšati imidž zloglasnih glodavaca.

Kafić je otvoren 24. lipnja i već bilježi uspjeh. Za one koji se brinu o higijeni, valja napomenuti da se radi o dobro održavanim i pregledanim štakorima koje se ne pušta dok se sva hrana sa stolova ne počisti. Na stolovima se nalaze i antibakterijski gelovi za ruke.

Pročitajte više