Tko si ti? Ostavi me na miru! - Razvijen uređaj koji čita i verbalizira pseće misli

Video: YouTube

NORDIJSKO društvo za izume i otkrića (NCID) razvilo je spravicu koja pseće misli prevodi u izgovorene riječi. Drugim riječima, napokon možete čuti što vaš pas misli.



Mali laboratorij koji je dosad osmislio zabavne koncepte kao što su iRock (ljuljačka kojom upravljate pomoću iPada), Fly Lamp (lampa koja vas prati po stanu) i Nebula 12 (generator oblaka u zatvorenim prostorijama) izašao je s najnovijim izumom - čitačem psećih misli pod nazivom No More Woof.

Spravica skenira mozak psa, otkriva njegove obrasce razmišljanja, analizira ih te ih na kraju prevodi u izgovorene rečenice poput: "Ovo je odlično!", "Tko si ti?", "Ostavi me na miru", "Zašto odlaziš?" i slično.

Eric Calderon iz znanstvenog tima objasnio je za Daily Mail da uređaj još nije spreman za prodaju te se radi tek o prototipu. "Nije komplicirano kako se čini. Samo koristimo postojeću tehnologiju u novom području", rekao je.

Psi pomoću ove spravice zasad mogu govoriti samo na engleskom jeziku, a u planu je razvoj programa i na mandarinskom, francuskom i španjolskom jeziku.

Pročitajte više