Uznemirujuće fotografije: Teško zapušteni i ozlijeđeni Nathan se uz pomoć dobrih ljudi odlično oporavlja

Foto: Sunny Meadows

NATHAN je pas koji je prošao pakao prije nego što su ga pronašli njegovi spasitelji, tim iz udruge Sunny Meadows. Danas se odlično oporavlja i napreduje. Donosimo vam njegovu priču:

U studenom je u Memphisu, Tennessee, pronađen strahovito zanemaren pas u tipu stafordskog terijera koji je bio zavezan i napušten. Vidjele su mu se sve kosti na tijelu i težio je jedva 16 kilograma. Dlaka mu je gotovo otpala, a imao je i rane na stražnjici, vjerojatno zbog toga što je bio prisiljen sjediti na gruboj površini dugo razdoblje. Njegovi su spasitelji mogli samo nagađati kakve je strahote proživio.

"Nathan je bio zavezan u gradu, a pronašao ga je dragi prijatelj i privremeni čuvar četvero starijih pasa o kojima skrbi udruga Sunny Meadows. Pregledali smo sve snimke na tom području i sve što smo našli jest muškarac koji bježi s tog mjesta... Nažalost, to nije bilo dovoljno za pokretanje istrage jer nije bilo drugih tragova", priopćila je udruga.

Pun opasnih parazita i s ranama od sjedenja, dlaka mu otpala od pothranjenosti


Veterinari su ustanovili da je Nathanu otpala dlaka zbog pothranjenosti. Bio je pun parazita, uključujući srčanog crva.

Sredinom prosinca udruga je zahvalila dobrim ljudima koji su uplatili nekoliko tisuća dolara za njegov oporavak. "Jako smo sretni što imamo takvu podršku. Nathanu će trebati svaki novčić za terapiju protiv srčanog crva, popravke zubi, krvne pretrage, posebnu hranu i ostalo. Zahvaljujemo vam! Nathan vam zahvaljuje!", napisali su.

Nathan je smješten kod privremenog čuvara kod kojega odlično napreduje i malo pomalo postaje pas kakav zaslužuje biti. "Zaista je ispunjen i odlično izgleda. Rane savršeno zacjeljuju i čak mu ponovno počinje rasti dlaka". Nathan još traži trajni dom.

Pročitajte više