Životne lekcije kojima nas uče naši ljubimci

Foto: weheartit

AKO razmišljate o kupnji psa, no još uvijek niste sigurni u svoju odluku, možda vam ovih nekoliko podataka olakša stvari.

Odgoj i briga za psa nisu nimalo lak posao, no na kraju se čitav taj posao može itekako isplatiti. Vlasnici su otkrili nekoliko stvari koje su ih o životu naučili njihovi mali i veliki ljubimci.
 
1. Bezuvjetna ljubav
 
Ljubimci će vas voljeti bez obzira na sve, kroz dobra, ali i loša vremena. On će vas voljeti na vaše najbolje, ali i najgore dane te čak i onda kad vam se neće dat dugo šetati.
 
2. Uzbuđenje
 
Iako psi mogu hodati 100 puta istom rutom po susjedstvu, ona im nikada ne dosadi. Oni će uvijek biti uzbuđeni, opet će sve pronjuškati i živjeti u sadašnjem trenutku.
 
3. Granice
 
Psi se ponašaju dobro kad postoje jasno postavljene granice. Također, to vrijedi i za nas: kada imamo jasno definirane granice, tada smo u mogućnosti odrediti ono što jest i ono što nije prihvatljivo ponašanje. Granice dovode do zdravih odnosa i veza.
 
4. Male stvari
 
Psi cijene male stvari, kao što su poslastice ili igranje u parku s drugima. Njima je dovoljno da vi svaki dan dođete doma, a budite sigurni da će vam znati izraziti zahvalnost. Mnogi bi mogli itekako puno toga naučiti od njih.
 
5. Intuicija
 
Vjerujte svojoj intuiciji. Psi se vode svojim instinktima, a mi smo također sposobni za to. Također, često se pokazalo kako nam je upravo taj unutarnji osjećaj davao pravi odgovor.
 
6. Ljubav 
 
Psi će svaki dan pronaći način kako da iskažu svoju ljubav i privrženost prema drugima, odnosno prema svom vlasniku. Izražavanje ljubavi je važno i donosi sreću vama i drugima.

Pročitajte više