Ako vam je dosta podcjenjivanja životinja, budite dio Marša za životinje

Foto: Udruga Pobjede

"Drugu godinu za redom, zajedno sa sestrinskom nam udrugom, Prijatelji životinja, organiziramo Marš za životinje, koji će se održati u subotu, 8.12. u Zagrebu s početkom u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja", rekli su iz volonteri iz Udruge Pobjeda. Mjesto okupljanja je Trg kralja Tomislava, od kojega će u povorci s transparentima, hrabro i glasno dići glas za sve životinje.

"One koje se iskorištavaju i muče u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi), proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima, one koje se ubijaju od strane lovaca i ribolovaca, kao i one koje se svakodnevno napuštaju i ostavljaju na milost i nemilost ulice i nedobronamjernih ljudi. Ako vam je dosta takvog odnosa prema životinjama, ovaj je marš pravi način da pokažete da vam je stalo. Stanite uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridružite se istomišljenicima i budite dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost!"

Iz Osijeka je organiziran autobus, čijih se 50 mjesta rezerviralo u samo 5 dana, ali budući da je bilo i više interesa, iz udruge se nadaju da će mnogi doći na Marš u vlastitom aranžmanu i ne propustiti taj dan biti na pravoj strani povijesti. 

Kao zagrijavanje za Marš, pripremili su i dvodnevni program u osječkom Caffe Baru Peppermint. U utorak, 27.11. s početkom u 19 sati imat će radionicu izrade transparenata kojima ćete moći izraziti svoje osjećaje, misli i stavove. Pozivaju i one koji neće biti u mogućnosti pridružiti im se u Zagrebu da dođu izraditi transparent koji će umjesto njih biti dijelom Marša.

Dan poslije, u srijedu, 28.11. u 20 sati bit će projekcija HRT-ovog dokumentarnog filma „Nevidljive“, koji na vrlo dojmljiv način govori o nevidljivim životinjama i ljudima koji su ih odlučili primijetiti.

Pročitajte više