Autistični dječak čitajući im priče pomaže sramežljivim i napuštenim psima

Foto: Facebook/NBCLA

SVI psi koji žive u skloništu imaju svoju priču koja govori kako su završili iza rešetaka.

No, šestogodišnjeg Jacoba ne zanima njihova prošlost, već se trudi da im bude bolje u sadašnjosti pomažući im da se ne osjećaju usamljeno.

Thedodo.com piše kako dječak svakog četvrtka, već godinu dana s knjigom u ruci dolazi u sklonište za životinje u Los Angelesu te sramežljivim i tjeskobnim psima pomaže čitajući im priče.

Every Thursday, a 6-year-old boy with autism brings a small mat to the Carson Animal Shelter and sits down in front of Pirate the pit bull's cage to read to him. http://4.nbcla.com/PntM7Fo "If I read to the dogs, they will come out of their cages and find homes," says Jacob.

Posted by NBC LA on 16. svibnja 2016

Ma kako jednostavna bila gesta je to koja psima pomaže da se opuste i oslobode svojih strahova te pokažu svoje pravo, "slatko lice". Dok im on čita, inače nervozni psi koji laju kao ludi sjedaju i mašući repovima smireno slušaju dječaka.

Osim što pomaže psima, to što radi pomoglo je njemu samome jer je družeći se sa psima naučio kako biti fokusiraniji. Naime, kao autistično dijete prije nego je počeo dolaziti u sklonište bio je osjetljiv na glasne zvukove.

Od kad se druži sa psima, unatoč poprilično glasnom okruženju naučio je biti fokusiraniji na neke stvari što mu pomaže u svakodnevnom životu, primjerice u školi.

Pročitajte više