Aviokompanija će dopustiti mačkama i psima da lete u kabinama uz vlasnike

Foto: Shutterstock

Aviokompanija Virgin Airlines planira omogućiti putnicima da sa sobom u avion povedu svoje krznene ljubimce. Ako dobiju zeleno svjetlo, postat će prva zrakoplovna tvrtka u Australiji čiji će putnici, kroz 12 mjeseci, moći letjeti sa svojim ljubimcima u kabini zrakoplova.

U priopćenju za javnost pod naslovom Cat's Out The Bag, avioprijevoznik je objavio svoju namjeru da bude "prvi avioprijevoznik u Australiji koji će obavljati letove s kućnim ljubimcima".

U anketi provedenoj na društvenim mrežama 2021., 85 posto pratitelja Virgin Airlinesa glasalo je za to da avioprijevoznik pusti kućne ljubimce u kabine aviona. Dodatnih 57 posto izjavilo je da bi letjeli češće kada bi ta usluga postala stvarnost.

Ulaz u kabine bio bi dozvoljen samo manjim pasminama pasa i mačkama, a životinja će morati stati u prostor ispod sjedala. Također, ljubimci će morati biti u nosiljkama i neće im biti dopušteno šetati po avionu ili sjediti vlasnicima u krilu. Oni koji se odluče za ovu opciju morat će platiti dodatnu naknadu, ali njezin iznos još nije poznat.

Inače, većina velikih prijevoznika u Sjevernoj Americi već nudi uslugu prijevoza kućnih ljubimaca u kabini, ali samo na domaćim letovima.

>> Žena se bori protiv aviokompanija i traži da se životinje prevoze kao i ljudi

Pročitajte više