Basenji psi ne laju, no morate čuti kako "pričaju" sa svojim vlasnicima

Screenshot: YouTube

BASENJI pas karakterom je sličniji mački nego psu. Inteligentan je i neovisan te nije sklon slušanju naredbi. Ovaj pas ne podnosi prljavštinu i vodu pa će mokru dlaku lizati dok se ne osuši. Poput mačaka, čisti se sam i nema miris. Basenji nikako nije za držanje izvan stana ili kuće. U kući je uglavnom miran, no u prirodi je pun energije i spreman za pokret.

Ne voli zimu i niske temperature, a za hladnih dana najviše voli spavati i to kraj radijatora ili ispod toplog pokrivača. Nepovjerljiv je i nezainteresiran prema strancima, baš kao i mačke. Odnos prema drugim psima ovisi o pojedincu, zato je potrebna rana socijalizacija kako bi se izbjegao bilo kakav oblik agresije prema drugim psima.

Ova pasmina ima jako dobro pamćenje, ako im se neki pas zamjeri, teško će ikada više stupiti u prijateljski odnos s njim. Ono po čemu su basenjiji najpoznatiji je to što nikada ne laju, a ako se glasaju - zavijaju ili "jodlaju".

Basenji iz našeg videa prava je pričalica. On se upustio u dugi "razgovor" sa svojom vlasnicom, a u jednom joj je trenutku glasno pokazao koliko je voli. Poslušajte ga, sigurni smo da će vas iznenaditi svojim vokalnim sposobnostima. 

Pročitajte više