Beskućnik i njegov pas Sandy spašeni s ulice: "Ona mi je sve na svijetu"

Foto: GoFundMe

ODVJETNIK Thomas Greenberg i filmski redatelj Mihn Collins iz SAD-a pomogli su beskućniku Shaunu Donnellyju i njegovom psu započeti novu stranicu u životu. 

Thomas je jedno poslijepodne krenuo u trgovinu Costcou u južnoj Kaliforniji kada je uočio beskućnika i njegovog psa kako sjede jedno kraj drugog ispred trgovine pokušavajući se ugrijati. Nešto mu je govorilo da ode do tog čovjeka i razgovara s njim. To je i napravio te je saznao da se čovjek zove Shaun Donnely i ima psa po imenu Sandy. 

Thomasu savjest nije dala mira i znao je da mora pomoći Shaunu i njegovom psu. Prvo što je napravio bilo je kreiranje GoFundMe stranice kako bi prikupio sredstva za kupnju potrepština koje su im potrebne kako ne bi spavali još jednu noć na hladnoći. 

Shaun i Sandy napokon na toplom

Thomas je također istraživao i koja skloništa za beskućnike primaju pse jer se brinuo da će ih razdvojiti s obzirom na to da većina skloništa u SAD-u ne dopuštaju kućne ljubimce.

"Shaun je tako drag čovjek dobrog srca. Toliko voli Sandy i ona je tako sladak pas", rekao je Thomas.
Kako je Thomasova GoFundMe stranica počela dijeliti diljem zemlje, Mihn Collins, filmski redatelj, vidio je njegovu objavu i želio pomoći. Mihn je imao kamper za koji je znao da će biti savršen za Shauna i Sandy. Ne samo da im je pomogao nabaviti kamp prikolicu, već je uključio i dva solarna generatora za struju.

Shaun i Sandy su konačno imali topli krevet za spavanje.

"Ima još puno posla", rekao je Thomas za WAN. Želio je pomoći Shaunu da ponovno stane na noge budući da je bio toliko željan ponovno raditi.

"Ne bi bio ovdje da nije bilo mog psa Sandy"

"Nikada nisam bio od onih koji samo sjede i iskorištavaju prednosti sustava. Prošao sam kroz razne nedaće, ali nisam htio dopustiti da me to spriječi da se brinem za svog psa, jer znam da ne bih bio ovdje bez Sandy, ona mi je spasila život," rekao je Shaun.

Shaun je objasnio da je napravio neke pogreške u životu i da je proživio teška vremena nakon što je izgubio mnoge članove obitelji, uključujući svog psa Rockyja, koji mu je ukraden prošle godine.

“Rocky je bio moj svijet. Toliko sam volio tog psa i bio sam tako slomljen kad mi je jednu noć oduzet. Jedna stvar za drugom... Nisam više mogao izdržati, ali Sandy je bila uz mene i njoj moram zahvaliti jer je razlog zašto sam još uvijek ovdje", kazao je Shaun i dodao:

"Ne mogu reći dovoljno o Thomasu i Mihnu. Oni su najljubazniji ljudi koje sam u životu upoznao. Moja braća, ja ih sada zovem svojom braćom, oni su išli iznad svega i ne znam nikoga tko bi učinio ono što su oni učinili za mene. Puno im zahvaljujem za ono što su učinili," zaključio je Shaun.

Pročitajte više