Betsy&Walter: Pomažu djeci i umirovljenicima da se ne osjećaju usamljeno

Foto: Facebook

 TOG lipnja 2013. godine Jenn Eckert bila je najsretnija na životu. Bližio se dan njezinog vjenčanja, a i u njezin život došla je Betsy, ženka belgijskog orijaša koju je udomila.

Nažalost, bajka se uskoro pretvorila u noćnu moru. Neposredno prije vjenčanja preminula joj je majka, što ju je slomilo. Plačući, danima je ležala na kauču. Osjećala se kao da je sama na svijetu.
No, nije bila sama. U najtežim trenucima uz nju je bila Betsy, koja ju je pokušavala utješiti. U tome je i uspjela.

Walter: When yous no like Mondays, kissies and snuggles with yous loved ones makes dem so much better! <3

Posted by Rabbitat for Humanity- Betsy and Walter the Therapy Buns on 4. travnja 2016

Kako piše thedodo.com svoju ljubimicu Eckert je nakon žalovanja odlučila certificirati kao "terapijsku životinju" jer došla je do zaključka da bi, kao što je pomogla njoj, njezina ljubimica mogla pomagati i drugima.

Postala je tako članica najveće neprofitne organizacije u SAD-u koja okuplja kućne ljubimce terapeute (Pet Partners volunteer therapy animal program). Osim kunića u njemu sudjeluju psi, mačke, konji, ptice, ljame, alpake, svinje i štakori.

Betsy: Walter P. Eckert, MD and mees, Nurse Betsy, bees taking care of Mommy again because she had to has oral surgery today! Mees giving hers extwa hugs! <3

Posted by Rabbitat for Humanity- Betsy and Walter the Therapy Buns on 30. ožujka 2016

Da bi dobile certifikat sve životinje poput Betsy trebaju proći niz testova i procjena te proći obuku koja će ih pripremiti za interakciju s ljudima koji imaju posebne potrebe. Također, i njezina vlasnica trebala je naučiti kako pristupiti pacijentima te kako s istima komunicirati, istovremeno pazeći da se ne ugrozi sigurnost životinje.

Naravno, Betsy i njezina vlasnica uspješno su položile sve testove, a u međuvremenu im se pridružio i kunić Walter koji je također terapijska životinja.

Svi zajedno kao emocionalna podrška pomažu mladim pacijentima u bolnicama, studentima na fakultetima, umirovljenicima u domovima umirovljenika i ostalim skupinama kojima je potrebna podrška.

 

Walter: Dis bees a busy day! Wees visited de little hooman too! De little hoomans make weird giggling noises!

Posted by Rabbitat for Humanity- Betsy and Walter the Therapy Buns on 1. studenoga 2015


Sve rade potpuno besplatno, ali kako Eckert kaže onaj osjećaj kad zna da je nekom (zajedno s Betsy i Walterom) pomogla nitko joj ionako ne može platiti. 

Njihove avanture možete pratiti na Facebooku

Pročitajte više