Bezosjećajni vlasnici: Završila je karantena i pojavio se najružniji trend ovog ljeta

Foto: 123RF

NAKON nekoliko tjedana izolacije Francuzi su jedva dočekali da napuste gradove, a s njihovim odlaskom pojavio se najružniji ovoljetni trend u toj zemlji.

Naime, Francuzi nose groznu titulu europskih šampiona kad je riječ o napuštanju kućnih ljubimaca koji postaju teret kad trebaju otići na put, javlja BBC.

Skloništa za životinje diljem zemlje su puna.

Betty Loiseau, koja vodi sklonište sjeverno od Toulousea, brine čak o napuštenim zečevima, svinji i kozi.

"Vlasnici rijetko imaju hrabrosti doći sa svojim neželjenim ljubimcima. Umjesto toga nas nazovu i jave gdje ih možemo naći ili ih ostavljaju u ispred prihvatilišta pod okriljem noći", ispričala je.

Među napuštenim životinjama je bijela mačka koju je vlasnik ostavio nakon 15 godina jer je našao curu koja ne voli mačke, dok je druga mačka tu jer je izvrnula nogu kad je skakala s balkona, a njen vlasnik nije htio platiti račun veterinaru pa ju je ostavio.

Pepito je jedan od brojnih napuštenih pasa, a djelatnici skloništa našli su ga zavezanog za uličnu svjetiljku.

"Najčešći izgovori su da idu na odmor, dobili su bebu, sele se ili im je partner alergičan na životinje", ističe Betty.

Dodala je da su vlasnici iz svih društvenih slojeva, no ružno ponašanje prema životinjama najčešće je u siromašnijim stambenim blokovima i u romskoj zajednici, kaže. Ljeto je u skloništu najprometniji dio godine.Svake godine u Francuskoj se napusti između 100.000 i 200.000 kućnih ljubimaca, 60 posto tijekom ljeta.

Pročitajte više