Bio je pas lutalica, a sada radi u policiji. Upoznajte preslatkog Sida

Foto: South Wales Police/Facebook

UPOZNAJTE Sida, novog policajca u Južnom Walesu. Sid nije imao najljepši početak života. Napušten je i pronađen kako luta ulicama u Cardiffu. Završio je u skloništu Cardiff Dogs Home, a kako policija blisko surađuje s njima, odlučili su Sida poslati na obuku za policijskog psa. 

Uspješno je završio obuku

Sid je u početku, kažu iz policije, briljirao tijekom obuke, no kasniji aspekti tečaja bili su mu malo teži. Nakon što se Sid fokusirao na daljnjim vježbama, uspješno je savladao sve prepreke, prošao je procjenu i sada je licencirani policijski pas.

"Bilo je veliko zadovoljstvo gledati kako se policajac Sid razvija u svojoj obuci otkako se pridružio policiji Južnog Walesa. Bio je napušten pas, lutao je ulicama, a postao je voljeni i cijenjeni član našeg tima. Nadamo se da će imati dugu i sretnu karijeru s nama", rekla je inspektorica Elen Reeves. 

#GOODNEWS | Meet PD Sid. Sid didn’t have the best start in life. After being abandoned, he was found wandering the...

Objavljuje South Wales PoliceSrijeda, 27. rujna 2023.

"Nevjerojatno sam zahvalna za posao koji Cardiff Dogs Home obavlja i podršku koju nam pružaju. Sid je izvrstan primjer partnerstva koje imamo", dodala je. 

Cllr Dan De'Ath, koji je odgovaran za pse u skloništu, kazao je da naporno rade na spajanju pasa s pravim, novim domovima. "Ono što je Sid postigao samo pokazuje kako se može preokrenuti život lutalica i neželjenih pasa. Svi smo presretni što je Sid sada na novom poslu", kazao je.

Pročitajte više