Bolnica prvi put dozvolila da pas bude uz vlasnicu na porodu, imala je poseban razlog

Foto: Facebook

Navikli smo da psi ne mogu ulaziti u bolnice, osim ako je riječ o psima vodičima. No i to se polako mijenja. Kako javlja BBC, bolnica u britanskom Milton Keynesu postala je prva koja je dozvolila jednoj vlasnici da pas bude uz nju na porođaju.

Amee Tompkins ima autizam i godinama se bori s tjeskobom. Kako i sama kaže, ponekad je znala kuću ne napuštati mjesecima, čak niti kako bi otišla u trgovinu ili liječniku. Zbog toga je netko trebao biti uz nju u trenucima koji su veoma delikatni. Zaključeno je kako je najbolji izbor njezin ljubimac.

Dvogodišnja kujica Belle bila je s njom u kolima hitne pomoći, potom na odjelu intenzivne njege, kao i na odjelu gdje je smještena nakon carskog reza. Primalja je bila ta koje je predložila da se psu dopusti ući jer je vidjela koliko kujica umiruje svoju vlasnicu.

"Dala mi je nešto drugo na što sam se mogla koncentrirati umjesto na ono što mi se događa"

Naravno, morala je prvo proći procjenu - provjereno je ostaje li smirena kad su oko nje gužva i buka, a onda i kako reagira na to što joj je vlasnica u bolovima. Pošto je ljubimica dokazala da je veoma smirena, dezinficirali su je i pustili u bolnicu.

"Dala mi je nešto drugo na što sam se mogla koncentrirati umjesto na ono što mi se događa. Mislila sam na Belle", rekla je Tompkins. Dodala je kako su zaposlenici bili iznenađeni činjenicom da je njen pas bio veoma stabilan u danim okolnostima.

"Bilo nam je jasno koliko je važno omogućiti Belle da bude uz gospođu Tomkins tijekom njenog boravka u rodilištu kako bi joj pružila utjehu i podršku. Privilegija je pružiti istinski individualiziranu skrb i prepoznajemo koliko je to bilo važno za gospođu Tomkins. Želimo njoj i njezinoj obitelji sve najbolje u budućnosti", istaknula je Melissa Davis, glavna primalja odjela u Sveučilišnoj bolnici Milton Keynes.

Pročitajte više