Bronn iz Game of Thronesa: Ne kupujte haskije

Screenshot

LJUBITELJI popularne serije Game of Thrones su većinom i ljubitelji strahovukova koji su dio serije od početka do kraja. Nažalost, njihova popularnost je pokrenula trend kupovanja haskija, a sve rezultira napuštanjem tih pasa.

Jerome Flynn, poznatiji kao Bronn, apelira na problem koji je nastao. Sve više haskija se uzgaja i prodaje zbog njihove sličnosti s vukovima. Jerome je izjavio: "Molim sve da ne padaju na ovo iskušenje."

Od početka prikazivanja serije godine, PETA ima prijavljen porast od 420% napuštenih haskija u Ujedinjenom Kraljevstvu, a u okrugu Los Angeles se broj haskija u skloništima utrostručio.

Jerome Flynn napominje kako ljudi nabavljaju haskije zbog privlačnog izgleda, dok s druge strane zanemaruju činjenicu koliko je tim psima potrebno aktivnosti, koliko je u radu s njima potrebno strpljenja i koliko uzdržavanje psa košta. 

Uz hranu i cijepljenja, ako se pas razboli, cijene liječenja nisu male. Dok u Hrvatskoj više ne postoje skloništa u kojima se eutanaziraju psi, u SAD-u i Velikoj Britaniji još uvijek psi imaju određeno vrijeme koje mogu provesti u skloništu, a ako se ne udome u tom periodu, slijedi eutanazija.

Osim što imaju određeno vrijeme, skloništa se prepuna i jednostavno nema mjesta za nove pse. Ako želite napraviti dobro djelo, udomite psa iz skloništa, ili dva, kako biste imali društvo. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više