Car je godinama služio državi na razminiranju, ostavljen je da jede kamenje

Foto: Facebook / Udruga za zaštitu životinja Sirius Požega

NJEMAČKI ovčar Car radni je pas. Bivši je državni službenik, asistent u razminiranju. No nakon što je umirovljen, pronađen je kako kopa po kantama za smeće i jede kamenje. Nizagorjemalo.hr piše da se njegov skrbnik, pirotehničar kojem je 10 puta spasio život, o njemu nije brinuo pa je siroti pas nađen u teškom stanju.

Ime mu je Car. Bivši državni službenik, asistent u razminiravanju. 💪💚 Došao je danas na našu skrb jer treba bolje...

Objavljuje Udruga za zastitu životinja Sirius PožegaPetak, 30. travnja 2021.

"U današnjim nalazima našli su bezbroj problema, od kojih su najveći bolesti bubrega i zadnjeg dijela tijela", piše Udruga za zaštitu životinja Sirius.

Car nije cijepljen od 2015. godine i spao je na samo 28 kilograma. Nakon što su ga preuzeli volonteri, dva dana je bio na infuziji te je uspio iz sebe izbaciti hrpu šljunka. Živnuo je i počeo jesti i svi se nadaju da će se oporaviti.

Carov prvi kupanac! Tek sada se vidi pothranjenost, kost i koža. Vaga je pokazala bijednih 28 kg, ali vjerujemo da će uz...

Objavljuje Udruga za zastitu životinja Sirius PožegaSrijeda, 5. svibnja 2021.

"Voli ljude, mace, pse i mir", dodaju iz Udruge Sirius te napominju da im se, osim građana, javila i firma za koju je Car radio te im je ponudila pokrivanje njegovih veterinarskih troškova.

"Nadamo se da je Car izdvojeni slučaj te da je imao nesreću biti predan na skrb, nakon odrađivanja službe, čovjeku koji nije htio / znao / mogao adekvatno brinuti o njemu", zaključuju.

Car pozdravlja sve koji pitaju i koji pomažu! Idemo korak po korak i svaki dan je sve bolje. Danas smo odradili prvu...

Objavljuje Udruga za zastitu životinja Sirius PožegaSubota, 8. svibnja 2021.

Car je nakon tjedan dana terapije odradio i prvu šetnju.

Pročitajte više