Čovjek je pjevanjem prizvao beluga kita koji mu je uzvratio na divan način

Screenshot: YouTube

BELUGA je vrsta kita iz porodice bijelih kitova. Oni žive u arktičkim i subarktičkim vodama. Beluge nemaju leđnu peraju. Mogu biti plavkasto bijele do bež boje. Dugi su između tri i šest metara, a mogu biti teški do jedne tone. Izrazito su društvene životinje i žive uglavnom u obiteljskim skupinama ili malim grupama.

Uglavnom ih ljudi sreću u grupama od oko deset jedinki, a ponekad plivaju i pojedinačno. Beluge se sporazumijevaju zvukom koji nastaje u nosnom kanalu na putu do nosnog otvora. Glasaju se vrlo različito. Zvukovi mogu podsjećati na skvičanje, zviždanje, mijaukanje pa čak i mumljanje. Koriste frekvenciju od 0,7 do iznad 20 kHz. Neki od tih zvukova služe dozivanju drugih beluga. Ovaj čovjek je zapjevao i uspio pjevanjem prizvati belugu.

Nije se ni nadao da će se kit odazvati i bio je iznenađen. Odlučio je približiti mu se još više pa je zaronio te nastavio pjevati pod vodom. Na njegovo veliko iznenađenje, kit je uzvratio na isti način. Ovaj je video iznenadio puno ljudi, a sigurni smo da ni vi nećete ostati ravnodušni. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više