Čovjek je pronašao pit bula u jako lošem stanju, danas izgleda neprepoznatljivo

Foto: Instagram

PRIJATELJI se poznaju u nevolji, izreka je koja se bezbroj puta pokazala istinitom, pa tako i u slučaju Alessandra Desca i pit bula imena Athena.

Alessandro ima dvoje djece i šest pasa, a toliko voli pse, posebno pit bulove, da je za njih postao poput anđela čuvara. Alessandro ima i vlastitu nevladinu organizaciju pod nazivom Ales Pits Team, a glavni cilj mu je spašavanje, liječenje i udomljavanje pasa. Posljednji psić kojeg je spasio bila je Athena, koju je pronašao u lošem stanju. 

Prije otprilike pet mjeseci Alessandro je primio poziv da je na periferiji Sao Paula pronađen pas koji je bio jako loše. Pas je ostavljen da umre u šumi, s golemim trulim ranama na čelu i natečenim kapcima. Otprilike sat vremena Alessandro se trudio pronaći je u visokoj travi, gdje je navodno viđena. No s dovoljno strpljenja i odlučnosti, pronašao ju je i odmah odveo veterinaru.

Liječnici su se jako zabrinuli kad su je vidjeli. Rane su bile toliko trule da su iz njih izlazile ličinke, a oči su joj bile potpuno natečene. Liječnici su se trudili da infekcija ne zahvati unutarnje organe. Uz dovoljno strpljenja i pažljivog postupanja, pas se uspio oporaviti i ponovno je stao na noge.

Athena je sada neprepoznatljiva. Oči joj sjaje, sretna je i razigrana. Alessandro joj traži novi dom, u koji će donijeti puno ljubavi. Iako su svi mislili da ona neće uspjeti, ljubav i odlučnost liječnika i Alessandra vratili su je u život.

Pročitajte više