Čovjek je spasio potpuno ogoljenu kujicu koja je lutala pustinjom

Foto: Facebook

MATT BENTLEY bio je na poslovnom putovanju kada je ugledao čudno biće koje luta pustinjom u Utahu. Isprva mu nije bilo jasno o kojoj se životinji radi, no kada se približio shvatio je da je riječ o psu, točnije kujici. Potpuno se šokirao njezinim izgledom i pažljivo joj prišao. Bez ikakvih problema unio ju je u auto - malena je jedva čekala da je netko spasi. Ubacio ju je na zadnje sjedište i pokrio dekom.

Tresla se i bila je jako preplašena, no znala je da je sve bolje od tumaranja pustinjom u potrazi za hranom. Odveo ju je do prve veterinarske stanice, a nakon jednog poziva osigurali su joj plaćanje veterinarskih troškova. Veterinari koji su je primili rekli su kako nikada nisu vidjeli ovako strašan slučaj šuge. Kujica je stara između sedam i deset godina i nikome nije jasno kako je preživjela.

Njezine rane pokazuju da je dugo bila bez doma, a pretpostavljaju da ju je netko izbacio u pustinji i ostavio da se snalazi sama. Njezine šapice bile su toliko otečene da ju je svaki korak bolio. Bit će potrebno dva do tri tjedna da se riješi parazita, a tek nakon toga moći će ustanoviti o kojoj se pasmini radi jer je trenutno to nemoguće. Nakon toga, kujica Kelly i udruga koja je pristala platiti troškove liječenja bacit će se u potragu za stalnim domom. Nadamo se da će vrlo brzo pronaći obitelj koja će joj pružiti sve što joj je potrebno. 

Pročitajte više