Dalmatinerica trebala okotiti samo tri psića, nakon 13 sati trudova njen okot obara svjetski rekord

Foto: CCDalmatians

DISNEYJEV film 101 Dalmatinac vjerojatno smatrate samo izmišljenom pričom, ali možda ćete promijeniti mišljenje kad pročitate ovaj članak. Rekordan broj dalmatinera nedavno se okotio u Australiji. Majka Miley okotila je 18 jakih i zdravih psića.

Trudovi su trajali preko 13 sati i završili s najvećim okotom u australskoj povijesti. Uzgajivačica Cecilia Langton-Bunker tvrdi da ih je broj štenaca potpuno iznenadio. Na prvotnim pretragama vidjela su se samo tri psića.

Zadnje pretrage prije okota pokazivale su da se ipak radi o 16 štenaca, ali šok je postao još veći kada nakon 16. Miley još nije prestajala istiskivati psiće.

"Nakon 16. smo mislili da je gotova. Bilo je potpuno nevjerojatno što je nakon više od 13 sati trudova okotila još dva", kaže Cecilia. Dodaje da je iznimno sretna zbog štenaca i tvrdi da je Miley postigla nešto potpuno nevjerojatno.

Za kuju je to bio prvi okot, što cijeli događaj čini još nevjerojatnijim. Cecilia tvrdi da je Astro, otac štenaca, bio potpuno iznenađen ogromnim brojem psića. Njegova reakcija na štence bila je presmiješna: "Kao da još uvijek ne shvaća da su svi oni njegova djeca."

Prosječan broj štenaca u okotu kod dalmatinera je 8-10. Svi psići su čipirani i cijepljeni ubrzo nakon rođenja. Prodani su obiteljima koje ih iščekuju s puno ljubavi.

"Kada svi psići odu svojim novim kućama, osjećat će se velika praznina. Ovo je ipak bio poseban okot. Svi štenci su dobro napredovali, ponajviše zbog ustrajnosti i skrbi koju su primili od svoje majke. Hranila ih je svaka četiri sata", kaže Cecilia.

Pročitajte više