Dementni pacijenti bolnice brinu se o mačićima i tako uspijevaju vratiti pamćenje

Foto: Facebook/PimaAnimalCareCenter

STARIJI pacijenti bolnice za njegu dementnih ljudi u Arizoni postali su dio novonastalog programa za vraćanje memorije. U taj su program uključeni mačići iz azila, a na ideju je došla ravnateljica bolnice Rebecca Hamilton, nakon što je i sama brinula o životinjama kojima je bila potrebna pomoć. Udružila je snage s jednim lokalnim azilom te je donijela mačiće u bolnicu koja je postala njihov privremeni dom.

O mačićima se brinu stariji pacijenti koji imaju različite probleme s pamćenjem. Na ovaj način ublažuju se simptomi njihovih bolesti. Brinući se o macama, oni postaju manje usamljeni i manje depresivni, a pokazalo se da briga utječe i na njihovu memoriju. Pacijenti su se počeli sjećati raznih stvari koje su se dogodile vrlo davno.

Ovaj program predivan je iz još jednog razloga. Osim što je dobar za pacijente, dobar je i za mačiće koji trebaju njegu, ljubav i pažnju. Briga o tako malim mačićima naporna je, no samo na kratak period zahtijevaju toliko pažnje. Potrebno je hraniti ih svaka dva sata i pobrinuti se da im nikada nije hladno. Pacijenti svoj posao obavljaju sjajno te na taj način pomažu mačkama, ali i sebi. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više