Djelatnik škole za obuku pasa u Singapuru zlostavljao psa, sve je snimila kamera

Foto: Facebook

SLUŽBA za životinje i veterinu (AVS) u Singapuru pokrenula je istragu u školi za dresuru pasa koja nudi i usluge čuvanja ljubimaca nakon što je jedan od djelatnika snimljen kako zlostavlja psa.

Viralni video u kojem se zlostavlja pas na Facebooku je podijelila udruga za zaštitu životinja Chained Dog Awareness iz Singapura (CDAS). U snimci djelatnik viče na psa i udara ga metalnom zdjelicom za hranu.

"Dobrodošao u pakao, prijatelju. Četiri tjedna pakla", kaže čovjek psu pa ga udara zdjelicom, nakon čega mu pas pokazuje zube.

CDAS tvrdi da je incident snimljen u K9 Connections, školi za obuku pasa, a dogodio se 20. ožujka.

U izjavi za The Strait Times Aarthi Sankar, izvršna direktorica Društva za sprječavanje okrutnosti prema životinjama (SPCA), rekla je da su zaprimili informaciju o slučaju te da sada pomažu u istrazi.

"Duboko smo uznemireni postupcima prikazanim u videu. Na temelju audiozapisa također smo zabrinuti da je počinitelj možda na sličan način postupao s drugim životinjama za koje skrbi", rekla je.

Na Facebook stranici K9 Connections navodi se da se "u obuci pasa koristi pristup temeljen na znanosti, kao i da voditelji, odnosno treneri, imaju akreditacije IAABC i AVS".

Ako želite pogledati uznemirujući video, možete ga pronaći OVDJE.

Pročitajte više