Farmica brine za sve životinje koje su ostavljene. Sada njima hitno treba pomoć

Udruga Farmica

VOLONTERI Udruge Farmica se svakodnevno bore za preživljavanje i unatoč silnim preprekama, oni ne odustaju. Poslali su nam pismo, apel za pomoć, a mi se nadamo da ćete biti u mogućnosti i pomoći im koliko možete jer ono što oni rade traži puno odricanja, strpljenja i ljubavi, a zaslužuje sve pohvale. Možemo biti ponosni da u Hrvatskoj postoje ovakve udruge koje se svim srcem bore kako znaju i umiju. 

"Pišemo iz Našica, iz malenog skloništa (u osnivanju) za sve neželjene životinje. Magarca, koke, svinje, pse, koze i mace.
Osnivamo sklonište, sami. Grad Našice u prošloj godini pomogao je s izgradnjom Skloništa, zbrinjavanjem pasa, plaćom zaposlenima, hranom za pse s 13% udjela.

Dakle, mi smo 87% sve ostalo navedeno podmirili. Čarolijom. Ni ove godine proračun za nas se nije povećao. Ostao je isti. 13% pomoći za nas. One koji su praznicima, blagdanima, subotom i nedjeljom sa psima iz grada. Nismo zaslužili više. Zakonom je propisano da jedinica lokalne samouprave mora pomoći u financiranju izgradnje Skloništa na svom području. I je. S 13%. 

 

Za 10 dana moramo isplatiti plaće onima koji su tamo 8 sati dok smo mi na radnom mjestu, mi dolazimo iza 16 h. Svaki dan. Svaki Vaš Božić, svaku Novu i svaku nedjelju dok ste vi s najdražima.

Moramo skupiti za izgradnju temelja kako bismo dovezli karantene od 50.000 kn koje smo sami platili. Moramo podmiriti veterinarske troškove od prošlog mjeseca i zaostatke za materijal po firmama.

Naše vrijeme i zdravlje vrijede 13%. Ne volimo glasno reći koliko nas podržavaju u izgradnji ovako velikog projekta. Na puno vrata smo kucali, nadali se pomoći od puno njih, no sve je ostalo na vlastitim interesima. Za nas je ostalo onih 13% od ukupne svote za izgradnju Skloništa kojeg nema na području grada.

Za sve one pse za koje nam dojavljuju građani, a grad nema kamo s njima. I kad netko ima volju, kad se netko drzne hrvati sa svima… nema pomaka. 

Počeli smo od nule. Morali smo i zemljište kupiti. Nije ga bilo za nas na području grada. Napravili smo puno. Pri kraju smo. Ni sada se nije ništa promijenilo. Osigurana su sredstva u proračunu grada za izgradnju Skloništa. Ali ne, ne našeg. Ne za završetak našeg i rješavanja ovog problema.

Nego novog Skloništa. Ne možete vi toliko nas ignorirati i šikanirati koliko mi imamo volje i snage. Upitno je samo zdravlje jer hladno je tamo gdje niste nikada bili, gdje još nemamo struje, ali imamo želju i sve ćemo uspjeti jer nas vidite vi.

Oni koji ne vode grad, oni koji ne donose odluke… Nego oni koji nisu u Našicama, ali vide koliko veliku stvar radimo. Pomozite nam da završimo započeto. 

Volonteri Udruge Farmica"

Volonteri Udruge brinu za više od 50 životinja i svo svoje slobodno vrijeme poklanjaju njima, onima koji su postali neželjeni, ostavljeni ili napušteni. Sada je vrijeme da pomognemo i mi njima. 

Više informacija možete dobiti na njihovoj Facebook stranici Udruga Farmica
IBAN: HR5923400091110916596
SWIFT: PBZGHR2X
PayPal: farmicanasice@gmail.com

Pročitajte više