FOTO Odgovorili smo na pitanje - Zašto vaše dijete treba psa?!

Foto: Bored Panda

DJECA i psi mogu biti odlični prijatelji. Da bi se dogodio taj savršen spoj, potrebno je samo malo truda i treninga. Djeca mogu naučiti vrlo bitne lekcije od svojih čupavaca. Briga o psu naučit će ih o tome koliko je bitno brinuti o drugima, naučit će ih obzirnosti i obavezama koje su neizbježne. Isto tako, briga o psu naučit će ih kako biti nježna i strpljiva osoba. Psi, s druge strane, u djeci mogu naći odlične partnere za igru koji imaju viška energije baš kao i oni.

No vrlo je bitno dijete naučiti granicu. Može se dogoditi da se dijete zaigra i da pretjera - a to može dovesti do toga da vaš ljubimac nenamjerno naudi djetetu. Zbog toga je potrebno raditi i s djetetom i psom. Dijete ne bi trebalo previše gnjaviti vašeg ljubimca i ometati ga u aktivnostima poput jela, obavljanja nužde i slično. Jedno je sigurno - djeca i psi mogu biti savršen spoj jer imaju toliko toga zajedničkog. Fotografije iz galerije koja slijedi pravi su dokaz za to!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više