FOTO Pesonja sa slomljenom nogom bio je zaglavljen u kanalizaciji, no dobri ljudi su naišli

Foto: Łukasz Muniowski

OBIČAN dan koji je trebao biti ugodna vožnja biciklom pretvorio se u spašavanje dragog i sirotog pesonje. Lukasz i njegova supruga vozili su se biciklima kada su spazili pseću glavicu kako viri iz kanalizacije i odmah su znali da moraju stati i pomoći mu. Čim su prišli, pesonja se pomaknuo dublje u cijev, a kretao se vrlo čudno.

Njegova leđa bila su zakrivljena, a noge kao da nisu dodirivale tlo. Lukasz nije nikada vidio da se pas tako kreće i znao je da mu moraju pomoći. Jedna strana kanalizacije na koju je pesonja otišao bila je zatvorena velikim kamenom. On je počeo kopati rukama, dok je njegova supruga gledala na drugu stranu hoće li prestrašeni pesonja izaći. Kada je konačno uspio pomaknuti kamen, pesonja je počeo režati, ali više zbog straha, nego zbog agresivnosti.

Čovjek mu je ponudi svoju ruku da je pomiriši i malena njuška znala je da mu žele pomoći i stavila je obje svoje šapice na svog spasitelja. Kada su stekli pesekovo povjerene, uhvatili su ga i pojurili veterinaru. Pesek je curka i dobila je ime Bobby, bila je izrazito mršava i prljava, a obje stražnje noge bile su joj slomljene.

Veterinar pretpostavlja da je Bobby imala prometnu nesreću ili da je možda upala u lovačku zamku i da su ozljede stare tri do četiri tjedna. S obzirom na teške ozljede, veterinar nije bio siguran kakvu bi kvalitetu života imala, pogotovo zato što je napuštena i nema obitelji koja bi se brinula za nju. Kada je predložio da se Bobby uspava, obitelj Muniovski odlučila je da će to biti njihov pas.

Tamošnji veterinar bojao se operirati pesonju, no kada su se vratili u svoj dom u Varšavi, Bobby je došla kod specijaliste koji je učinio sve što može. Nažalost, jedan dio stražnje noge morao je amputirati. Pesonja je hodao uz pomoć orme, a njegova obitelj bila je tužna jer su mislili da neće više nikada moći samostalno hodati.

No, kako je vrijeme prolazilo, Bobby im je dokazala da može hodati, pa čak i trčati, a po stepenicama trči kao da se ništa nije desilo. Oni žive na trećem katu zgrade bez lifta i Bobby apsolutno nema nikakvih problema sa savladavanjem ikakvih prepreka. Ova draga kujica uživa u svakome danu i ponaša se kao pesonja koji ima sve četiri nogice.

Uz ljudsku obitelj, Bobby je dobila i psećeg prijatelja Leona koji je velika dobrica i odmah je prihvatio mladu kujicu, iako mu je ponekad naporna, no ljubav između njih dvoje je neprocjenjiva. Kada idete na izlet u prirodu, otvorite oči, možda i vas čeka novi najbolji prijatelj kojem je potrebna vaša pomoć.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više