FOTO VIDEO Udomili su mačka starog 20 godina i nisu ni slutili koliko će im sreće unijeti u život

 Foto: Redrocks and Beyond

 

NIKAD niste ni pomislili udomiti staru, oronulu mačku, zar ne? Jedna obitelj iz Utaha odlučila se na taj pomalo čudan korak. Udomili su starčića od već 20 godina po imenu Dexter. Dexter nije bio baš reprezentativan primjerak jer je bio mršav i krhak s nekoliko zubi manjka. No ova mu je obitelj htjela uljepšati zadnje dane života.

Kada su ga donijeli kući, odmah se sprijateljio s njihovim petogodišnjim sinom. Ostale životinje također su ga prihvatile kao dio čopora i zaštitnički se ophodili prema njemu. Imao je vrlo specifičnu rutinu. Kao svaki starac ustajao je rano, već u 4:30 i tražio hranu. Njegova obitelj mu je vrlo rado udovoljavala.

Dvije pune godine, Dexter je bio kralj ovog kućanstva. Uginuo je u dubokoj starosti i ostavio prazninu u kući i srcima. Svaka životinja zaslužuje ljubav i pažnju bez obzira na godine. Sjetite se toga ponekad.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više