Hranila je mačku lutalicu, a ona joj u znak zahvalnosti u dvorište dovela mačiće

Foto: Facebook

POČETKOM godine Shea Prior primijetila je u dvorištu svoje kuće neobičnog gosta. Ispred njenih vrata pojavila se mačka lutalica, a Shea, koja obožava životinje, odlučila ju je nahraniti.

Iako je mačka u početku bila veoma uplašena, Shea je ipak uspjela prići joj dovoljno blizu i stvoriti osjećaj povjerenja. Hranila ju je gotovo svakodnevno, a nakon nekoliko dana primijetila je kako maca proizvodi mlijeko te je odmah pretpostavila da negdje u blizini trebaju biti i mačići.

"Pomazila sam je i podignula u naručje, a onda sam primijetila da u sebi ima mlijeka i da vjerojatno doji svoje bebice", rekla je Shea za The Dodo.

Priznala je da je bila veoma uzbuđena nakon tog otkrića i da je odmah krenula tražiti mačiće s njihovom majkom. Kada ih nije pronašla, rekla je mački da želi upoznati njenu djecu.

"Rekla sam joj da sam uvjerena da ima lijepu djecu", dodala je.

Sljedeći dan, kada je izašla u dvorište zalijevati cvijeće, vidjela je mačku lutalicu kako joj se približava, ali ovaj put nije bila sama. Za njom su trčali mali mačići, koji su u početku bili sramežljivi.

"Jedan od mačića bio je veoma hrabar i odmah mi je prišao. Uspravio je rep i dopustio mi da ga pomazim. U roku od 15 minuta svi ostali mačići učinili su isto", otkrila je.

Kada je upoznala cijelu obitelj, Shea je pronašla način da pomogne mačkama. Brinula se za njih sve dok mačići nisu dovoljno porasli i bili spremni za udomljavanje. Mama mačka ostala je živjeti kod nje, a svi mačići pronašli su novi topli dom.

Pročitajte više