I dalje traje Svjetska izložba pasa u Zagrebu koja je razljutila Prijatelje životinja

Foto: Robert Anić/Pixsell

SVJETSKA izložba pasa održala se i treći dan na Zagrebačkom velesajmu. Izložene se mnogobrojne pasmine, a svaki dan od 16 do 19 sati biraju se najljepši psi po raznim kategorijama. Dok su vlasnici svoje ljubimce pripremali za izložbu, za posjetitelje je trajao zabavni program.

U nedjelju će se birati najljepši psi hrvatskih autohtonih pasmina, najljepši mladi psi i tri najljepša psa svijeta. Najljepše pse na svijetu izabrat će profesor Nikša Lemo, renomirani hrvatski sudac za sve pasmine, veterinar i svjetski poznati uzgajivač. 

Uzgajivači upozoravaju na veliku patnju pasa

Podsjetimo, udruzi Prijatelji životinja javili su se uzgajivači koji upozoravaju na veliku patnju pasa s blagoslovom organizatora izložbe, Hrvatskog kinološkog saveza (HKS), udruge koja okuplja uzgajivače pasa s rodovnicama.

Uzgajivači tvrde da u Hrvatskoj postoji sprega trofejnih uzgajivača pasa, HKS-a koji dodjeljuje rodovnice psima parenima u srodstvu, s bolesnim potomstvom, i kinoloških sudaca koji sudjeluju u namještanju pobjeda na izložbama pogodujući određenim uzgajivačima. 

Pročitajte više