Inteligentni, hrabri i živahni - shiba inu psi ne prestaju oduševljavati svijet

Screenshot: YouTube

SHIBA inu na japanskom znači grm, a odnosi se na posebnu vrstu grmlja koje u jesen dobije crvenu boju poput ovog psa. Ovaj je pas izvrstan lovac, no danas se uglavnom ne koristi za lov, nego kao kućni ljubimac. Ovo je najstarija japanska pasmina koja se u dvadesetom stoljeću rasprostranila i po Europi. Ovi su psi vrlo samostalni, nevjerojatno hrabri te inteligentni. Spadaju u najčistije rase pasa, odani su i vrlo vjerni svojim vlasnicima.

Prilagođeni su životu u gradu i vrlo su živahni - ne mogu se zadovoljiti običnim šetnjama te zahtijevaju puno igre, trčanja i fizičkih aktivnosti. Vrlo su čisti psi, potrebno ih je četkati dva do tri puta tjedno, a nešto češće u periodu linjanja. Ono zbog čega ih ljudi obožavaju jest njihov karakter. Vrlo su zabavni i obožavaju se igrati i nasmijavati sve oko sebe.

Mirnog su karaktera pa se savršeno slažu s malom djecom. Ako ih pak želite upoznati s drugim životinjama, najbolje bi bilo to učiniti dok su još štenci. U nastavku vam donosimo video razigranih shiba inu štenaca koji će svojom pojavom uljepšati vaš dan. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više