Iz azila su savjetovali da ne udomi macu jer je neukrotiva, evo što je učinila

Screenshot: YouTube

AGRESIVNE mačke nisu rijetkost. Postoji velik broj ljudi koji od mačke dobiju "po nosu" zbog najmanjeg pokušaja nježnosti. Takve mačke ne žele interakciju, ne žele fizički kontakt s vlasnicima, ne žele se maziti i često žele biti potpuno same. Upravo zbog toga, jedan je azil savjetovao potencijalnoj udomiteljici Sarah da zaboravi na namrgođenu macu Barbaru. No ona nije htjela odustati od nje te je odlučila povesti je doma i vidjeti što će se dogoditi.

Na početku je život s Barbarom bio prava borba. Prvih dana nije htjela izaći iz svog boksa i skrivala se po stanu. Kada bi ju Sarah pokušala uzeti u naručje, zauzvrat bi dobila par ogrebotina. Ubrzo je Barbara otišla korak dalje te je svoju novu vlasnicu jurila po kući te ju je grebala kad god bi stigla. Ona se zaštitila dubokim čizmama i rukavicama te ju je odlučila samo pustiti.

Barbara je uskoro počela pokazivati svoju nježnu stranu te se kroz mjesec dana potpuno opustila i postala je najveća maza. Sarah je njihovu priču odlučila podijeliti te je savjetovala vlasnicima koji imaju isti problem da pričekaju. Čekanje je ključ za promjenu u ponašanju agresivne mačke jer takvoj mački treba prostor i treba joj vrijeme kako bi uvidjela da joj njezin vlasnik želi samo najbolje. 

Pročitajte više