Spašavanje

Kako bi pomogla teško bolesnim štencima, ova žena je usred noći krenula iz Trogira do Zagreba

Ivana D.

ŠEST štenaca je spašeno od grozne sudbine, no to je bio samo početak borbe koja je pred njima. Njihova spasiteljica se zove Ivana i više od 15 godina se bavi spašavanjem životinja.

Nema udrugu, ona je pojedinac koja ima potporu svog muža i djece te prijatelja. Do sada je sretno udomila više od 200 pasa i mačaka, a sada se našla pred zidom.

Naime, bebe su jako bolesne, dijagnosticirana im je parvoviroza i unatoč svom trudu jedna od beba je zauvijek zaklopila svoje oči. Bebe imaju samo 3 i pol mjeseca i pred njima je teška borba i, nadamo se, nakon toga i sretan život.

Svaki danom štenci su bili sve lošije

Iz dana u dan bebe su bile sve lošije i Ivana je znala da hitno mora nešto napraviti.

Gremlin, Pinky, Oreo, Eya i Heda su hitno trebali intenzivnu skrb koju im u njihovom mjestu nije mogao omogućiti niti jedan veterinar jer nemaju stacionar i ne primaju pse s parvovirozom.

Očajna i tužna obratila se za pomoć volonterima Helping Animals u Zagrebu te je sinoć sjela u auto sa svojim suprugom i uputila se prema Zagrebu na Veterinarski fakultet kako bi bila sigurna da će bebe dobiti najbolju moguću skrb.

Usred noći su stigli iz Trogira na Veterinarski fakultet u Zagrebu

U ponoć su stigli u Zagreb i bebe su zaprimljene u stacionar, nalaze se na Klinici za zarazne bolesti, primaju infuziju i potrebne lijekove.

Njihova borba je tek počela i teški dani su ispred njih. Kažu da iza kiše dolazi sunce, a mi se nadamo da će se ovi mali borci izvući i pronaći najbolje obitelji.

Ivana i njena obitelj vas mole za pomoć, kako sami kažu: "Potrebno im je puno dobre energije, ali i pomoć za pokrivanje veterinarskih troškova."

Vjerujemo da će se mnogi odazvati ovom Ivaninom apelu i pomoći joj u ovoj borbi. Mi bebama šaljemo puno pusa i želimo im brzi oporavak te se nadamo da će se ljubitelji životinja i ovaj put ujediniti i pomoći ovoj obitelji i bebama onoliko koliko mogu.

Informacije o hrabroj ekipi možete dobiti u inboxu na Facebooku od Ivane
Račun za donacije 
IBAN : HR 7923300033283088993
Đovana Milas
s naznakom "5 hrabrih beba"

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više