Kako se boriti protiv bakterija koje ljubimci ostavljaju po kući?

Foto: weheartit

UKLANJANJE dlaka, prljavštine i bakterija može biti mukotrpan posao, kada imamo životinju u kući. Upravo zato, pročitajte nekoliko kućnih savjeta, koji će vam pomoći da zadržite dom čistim i uklonite bakterije na raznim površinama.

Koristite presvlake
 
Izaberite presvlake za kauč, fotelje i krevete od onih materijala koji se lako peru i čiste od životinjskih dlaka. Na taj način ćete lako moći istresti i oprati presvlake, a da namještaj ostane čist.

Kupanje jednom tjedno
 
Iako je ovo nekim ljubimcima neugodno iskustvo, redovnim kupanjem se uklanjaju bakterije i prljavština s njihovog krzna. Ako imate mačku, koja često izlazi van, možete joj krzno obrisati krpom, natopljenom toplom vodom.

Nabavite deke za ljubimca
 
Dobra ideja je da ljubimcu nabavite deke, koje će se uklapati u interijer vašeg doma. Deke možete prati jednom tjedno i tako uništiti bakterije, dlake i prljavštinu.
 
Sredstva za uklanjanje mrlja i neugodnih mirisa
 
Kako biste uklonili neugodne mirise i mrlje, ali i ubili bakterije, koje se nalaze u tepihu, pomoći će vam razni proizvodi i sprejevi, koje možete nabaviti u specijaliziranim dućanima. Dovoljno je da preparat odstoji nekoliko minuta, kako bi se neutralizirali mirisi i uklonile mrlje.

Pomoć ručnog usisavača
 
Najnepristupačnija područja, najlakše ćete očistiti uz pomoć ručnog usisavača. Vrlo je važno da se ti dijelovi redovno usisavaju, kako se bakterije ne bi razmnožavale te se sakupljalo još više prljavštine.
 
 
 

Pročitajte više