Kineskinja otišla u karantenu, a nije mogla povesti psa. On u stanu napravio kaos

Screenshot: Weibo

LIU, žena iz kineskog grada Xi'ana, zbog covida-19 mora dva tjedna u karantenu, a sa sobom nije smjela povesti psa. Ostavila ga je samog u stanu, pripremila mu je dovoljno hrane i postavila nadzornu kameru, piše Insider. No stvari su krenule po zlu.

Prvo je njezin ljubimac sjeo pred ulazna vrata i čekao da se vrati. Kada je shvatio da je nema, već drugog dana postao je uznemiren i krenuo uništavati stvari. Vlasnica je preko kamere pratila kako pas demolira kuću. 

"Svaki dan uništio je neki novi predmet. Kuća mi je demolirana", rekla je Liu. Kopao je po njezinom ormaru, razbacao niz kućanskih potrepština po podu i demolirao je namještaj. 

"Potrgao je sve moje torbe, cipele i odjeću... U karanteni moram biti još tjedan dana i već sam počela kupovati novi namještaj preko interneta", rekla je Liu prije izlaska iz karantene.

Unatoč oštećenjima u njezinom domu, Liu se ipak smatra sretnicom.

"Moj pas je barem još zdrav. Nije pojeo ništa loše. Za sedam dana mogu se vratiti kući i stvari će krenuti nabolje. Kuća je možda uništena, ali očistit ćemo je i bit će sve opet u redu", kaže.

Snimku je jučer objavila na kineskoj društvenoj mreži Weibo i dosad je skupila 12 milijuna pregleda. Njezina priča potaknula je raspravu trebaju li kućni ljubimci sa svojim vlasnicima u karantenu. Neki korisnici Weiboa smatraju da se treba osnovati volonterski program za ljubimce kako bi se netko brinuo o životinjama koje su vlasnici morali ostaviti zbog karantene.

Pročitajte više