Kod Zaprešića besramno izbacili 9 štenaca, a onda se još bezobrazno javili

Volonteri

JUČER poslijepodne je Udruga S-pas by Gloria Malin dobila dojavu o 9 napuštenih štenaca u okolici Zaprešića. Iako su krcati, nisu mogli okrenuti glavu i otišli su po njih.

Ovo je samo jedna od ovakvih priča koje se događaju u ljetnim mjesecima, no razlika je što se osoba koja ih je izbacila javila i bez srama izjavila da ih je namjerno izbacila. U poruci je napisala da ih je ostavila u slijepoj ulici kraj pruge i da se ona ne može za njih ni brinuti niti ih hraniti te da Udruga radi s njima što želi.

Volonteri su očajni, ljeti su svi azili i Udruge krcati zbog neodgovornih vlasnika koji se rješavaju ljubimaca i neželjenih legla jer se "ne mogu brinuti za njih". Rješenje za neželjeno leglo je vrlo jednostavno - sterilizacija tj. kastracija, a ako netko želi ići na godišnji bez ljubimca, postoje razni hoteli za čuvanje.

Napuštanje nikada nije rješenje. Udruga S-pas apelira na ljubitelje životinja da se jave i privremeno pričuvaju štence. Također im je potrebna pomoć i za hranu i veterinarske troškove koji za ovaj broj štenaca neće biti mali.

Podijelite priču i pomozite Udruzi da se brine za štence ili udomite jednog od ovih slatkiša. Više informacija kako možete pomoći saznajte na FB stranici Udruge

S obzirom na to da volonteri znaju tko je počinitelj, namjeravaju pokrenuti i zakonske mjere protiv te osobe. 

ŽIRO RAČUN
HR3423600001102613308
Udruga za zastitu zivotinja "S-PAS"
Zagrebačka banka
Swift: ZABAHR2X
S naznakom "9 štenaca"

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više