Koristan servis za vlasnike: Provjerite što se nalazi u hrani koju jede vaš pas

 Foto: 123rf.com

HRANA za pse: Otkrivamo što proizvođači ne žele da znate! Članak je to u kojem smo vam objasnili na što bi trebali paziti prilikom odabira suhe hrane za vašeg ljubimca odnosno kako čitati deklaracije na pakiranjima.

Ako vam se ne da čitati ih u trgovini to možete učiniti na www.dogfoodadvisor.com, najpopularnijem online servisu koji se bavi analizom deklaracija na pakiranjima hrana za pse.

Što znače zvjezdice uz svaku recenziju?

Polazeći od teze da su psi životinje u čijoj prehrani treba prevladavati meso, a ne žitarice recenzenti zvjezdicama naglašavaju koliko u kojoj hrani ima mesa.

Tako jedna zvjezdica označava da se u njoj nalazi najmanje mesa, dok se u hrani s pet zvjezdica nalazi visok postotak mesa.

Zvjezdice ne znače je li neka hrana bolja ili lošija jer i sami autori ističu da recenzije pišu isključivo na temelju sastojaka koje proizvođači navode na pakiranjima i službenim web stranicama.

Kakva je kvaliteta mesa i ostalih sirovina koje proizvođači stavljaju u hranu, kakvo je njihovo podrijetlo te način skladištenja i obrade dok se ne pretvore u suhe granule recenzentima, ali bilo kome drugome bez kemijske analize teško je utvrditi jer budimo realni, ako ne znamo od kud dolazi hrana koju jedemo mi ljudi, teško da ćemo ikad saznati što sve proizvođači zapravo stavljaju u pseću hranu.

Hranu provjerite iz više izvora


Ipak, iako način recenziranja ima svojih mana navedeni servis smatramo korisnijim izvorom informacija od onih koje će vam ponuditi trgovci i marketingaši.

Kad na temelju dobivenih informacija odaberete određenu hranu, dodatno je provjerite na Googleu, ali i probajte saznati iskustva ostalih vlasnika pasa s kojima se družite. Tek onda donesite konačnu odluku!

I najvažnije, pratite što vam o određenoj hrani  "govori" vaš pas. Ako od iste često povraća, ima mekane stolice, svrbi se, liže šape postoji velika vjerojatnost da je alergičan na neki od sastojaka. Tada vam nema druge nego pronaći hranu koja mu više odgovara.

Hrana za pse: Otkrivamo što proizvođači ne žele da znate

P.S. Iako je servis prilagođen američkom tržištu, većina poznatijih brendova neke od hrana prodaju i u Hrvatskoj.

Pročitajte više