Kraljica Elizabeta voli svoje korgije, malo tko zna što se događa s njima kad uginu

Foto: Guliver Image/Getty Images

ENGLESKA kraljica Elizabeta odana je svojim ljubimcima korgijima. Redovito se rijekom javnih pojavljivanja može vidjeti da se zaustavlja kako bi pomazila korgije svojih obožavatelja. U prodavaonici suvenira u sklopu Buckinghamske palače mogu se pronaći razne verzije plišanih igračaka u obliku tih psića.

Korgiji su kraljičin svojevrsni zaštitni znak, no ono što mnogi ne znaju jest da njeno veličanstvo ima groblje korgija na svom imanju u Sandringhamu.

Groblje je nastalo za vladavine kraljice Viktorije, koja ga je napravila nakon što je uginuo njen ljubljeni škotski ovčar Noble 1887. godine. Kraljica Elizabeta tamo je napravila grobnicu nakon što je uginuo njen prvi korgi Susan 1959. godine. Od tada koristi taj prostor za ukop svih svojih korgija, uključujući i Sugar koja je uginula 1965. Na Sugarinom nadgrobnom spomeniku piše "Kraljičin odani prijatelj".

Tu je pokopana i kujica Heather, a na njenom spomeniku piše da je Susanina prapraunuka.

Kraljica je imala više od 30 korgija, no ne zna se jesu li svi pokopani na ovom groblju. Posljednji kraljičin korgi uginuo je 2018. i nije poznato ima li sad novog. Princ Harry jednom je prilikom rekao da kraljičini korgiji obožavaju Meghan Markle.

"Korgiji su je odmah prihvatili. Posljednje 33 godine laju na mene, no kad je ona ušla, apsolutno ništa", rekao je.

Pročitajte više