Kujica belgijskog ovčara ostavljena u Splitu s tužnom porukom oko vrata

Foto: Čitateljica

KUJICA belgijskog ovčara ostavljena je u Splitu danas, u državi gdje sustav ne funkcionira, napisala nam je čitateljica Josipa Podrug te nas zamolila za pomoć. Dodala je kako se nije mogla obratiti nikome osim nas te, isto tako, nije imala koga prijaviti. Najtužnije u cijeloj priči je što nas ovakve stvari gotovo ni ne čude. Ljubimci se u Hrvatskoj odbacuju na najgore moguće načine, a ljudi koji su ih napustili gotovo nikada ne budu uhvaćeni, prijavljeni ili kažnjeni.

Država smo, kako je Podrug napisala, u kojoj se ljudi nedužnih bića odriču na najjadnije načine, jer što će selo reći ako se vlasnik obrati nekom azilu ili udruzi? Dodala je kako je Hrvatima empatija na vrlo niskoj razini, a kujica Bela pravi je dokaz za to. Ona je bila nečiji "problem", a taj netko riješio je se tako što ju je ostavio na ulici s porukom oko vrata koja će vas, ako ste iole ljubitelj životinja, užasno razljutiti. Nadamo se da će Bela vrlo brzo pronaći pravi dom i ljude koji će je biti dostojni.

Ovo je Split u 21. stoljeću, u dobu u kojem postoje Google, telefonski brojevi te ustanove koje ne podižu slušalicu kada im se pokušate obratiti, rekla nam je čitateljica te nam je zahvalila jer smo skupa s njom odlučili spasiti Belu. Na poruci koju je Bela nosila oko vrata stoji kako je vlasnik napušta zbog bolesti u obitelji. No bez obzira na ozbiljnost situacije, moramo podsjetiti da postoje udruge i azili koji bi Belin "problem" mogli riješiti na ljudskiji i ljepši način. Podijelite njezinu priču kako bi što prije dobila sretan kraj. Bela se javlja na broj 0953930661 te na Facebook profil Josipe Podrug

 

Pročitajte više