Kujica prešla više od 300 kilometara kako bi se vratila ženi koja ju je spasila

Screenshot

SJEĆATE li se filma o Lassie, kujici koja je prešla veliku udaljenost i vratila se kući? Isto to nedavno je učinila i kujica Shavi, s tom razlikom kako je u ovom slučaju riječ o stvarnom događaju.

Jedne zime u ruskom gradu Rostovu na Doni kujica Shavi stradala je pod kotačima automobila, a vozač koji ju je pregazio napustio je mjesto događaja.

Nesretnu i ranjenu kujicu pronašla ju je mlada veterinarka Nina Baranovskaya. Pružila joj je privremeni smještaj, operirala je i brinula se o njoj dok se Shavi nije oporavila. I nakon toga sa Schavi je radila na socijalizaciji jer se pas panično bojao automobila.

Nažalost, Nina je živjela u premalenom stanu, a budući da je već imala nekoliko ljubimaca, Shavi je poklonila prijateljima koji su živjeli u drugom gradu - 321 kilometar udaljenom od Nine.

Nedugo nakon udomljenja Nina je dobila poziv uspaničenih prijatelja jer Shavi je pobjegla. Budući da je ni nakon dva tjedna nisu pronašli, Nina se slomila od tuge.

I onda iznenađenja. Hodajući ulicom osjetila je da joj se nešto mota oko nogu.

Pogađate? Shavi se vratila kući. I tu će ostati zauvijek jer njezina ljudska prijateljica odlučila je potražiti veći stan i zauvijek zadržati svoju novu pseću prijateljicu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više