'Ljubav se ne kupuje' podržalo je i virovitičko komunalno poduzeće

Helping Animals

Kampanju 'Ljubav se ne kupuje' podržalo je i virovitičko komunalno poduzeće postavivši na svoj kamion vizual na kojem je istaknuta poruka 'Udomi, ne kupuj!' kojom se pozivaju građani da udomljavaju i time spase živote životinja, a svoj oplemene.

Udruga Prijatelji životinja priopćila je u utorak da je tvrtka Flora VTC napisima na kamionu, koji je većinu vremena vidljiv u prometu, podržala kampanju kojom se promovira udomljavanje životinja.

Inicijativom se želi poručiti da životinje nisu predmeti i ne trebaju služiti kao poklon ili objekt trgovanja. "Udomljavanje je plemenit čin koji spašava život životinje, ali i obogaćuje živote udomitelja", poručuju iz udruge.

Djelatnici Flore VTC surađuju sa Skloništem za životinje Virovitica s kojim su dogovorili informiranje građana o prednostima udomljavanja životinja, umjesto njihove kupnje.

"U našem radu redovito susrećemo napuštene pse i mačke, pa je ova ideja prirodno došla do realizacije", poručili su djelatnici. 

Mreža za zaštitu životinja, čiji se slogan nalazi na vizualu, osnovana je 2008. godine i čini je više od 50 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske. Prijatelji životinja i druge udruge predano rade na podizanju razine svijesti građana o problemu napuštanja životinja, promicanju udomljavanja umjesto kupnje, stoji u priopćenju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više