Ljudi su u dvorištu pronašli malo mače. Pokazalo je borbeni duh i odlučilo uspjeti

NIKKI Martinez i njezin suprug Foster Papi proveli su desetljeće spašavajući mačke i pomažući im u nevolji. Zato nisu razmišljali ni kad su u svom dvorištu u Las Vegasu pronašli mačića. Njegove majke nije bilo u blizini, a njemu je trebala hitna skrb. Nekoliko metara dalje nalazila su se njegova braća i sestre, koji, nažalost, nisu uspjeli.

"Uzeli smo ga u ruke i prvo shvatili da je ženskog spola. Bila je sićušna i krhka i nismo znali što joj budućnost nosi. Odlučili smo joj dati priliku, nazvali smo je Rocky i svoju prvu noć provela je sita, u inkubatoru", ispričala je Nikki za Love Meow.

Noću je ustajala svaka dva sata kako bi njegovala mačića. Rocky je bila proždrljiva i brzo je napredovala. U to vrijeme Fosteru Papiju je dijagnosticiran rak pa je pomogao s hranjenjem Rocky kad god je mogao. 

S 24 dana Rocky je preseljena u malu igraonicu, gdje je morala vježbati mišiće nogu. Zaintrigirale su je nove igračke, ali još uvijek je bila pomalo nestabilna. Bila je razmažena i s pet tjedana je procvjetala u neovisnu mačku. Počela je raditi smicalice i nije se sramila pokazati svoj pravi duh.

Foster Papi se vratio iz bolnice i nastavio je njegovati. 

"Meni i mom suprugu zaista je bila dar s neba dok smo prolazili kroz njegovu dijagnozu i liječenje", dodaje Nikki.

Rocky je naučila sama jesti i nakon nekoliko tjedana potrage za pravim domom ostvario joj se san. Preselila je u novu obitelj.

"Udomljavanje je naša strast. Sposobni smo brinuti se za mačiće i tražiti im dom. Dok god budemo imali zdravlja i snage, nastavit ćemo raditi taj posao", zaključila je Nikki. 

Pročitajte više