Maca zbog koje su se ujedinili stanari jedne zagrebačke zgrade dobila svoj dom

Foto: Privatna arhiva

SJEĆATE se priče o maci koja je živjela kod jedne zagrebačke zgrade i ujedinila susjede koji su stali u njenu obranu nakon što su se neki žalili i prijetili inspekcijom? Priča je dobila sretan kraj.

Maca je udomljena te je dobila pravi dom. Udomila ju je svekrva pjevačice Nede Parmać, koja je pokrenula val dobrote u zgradi kako bi se macu zaštitilo. "Udomili smo je, odnosno, mama od mog muža se smilovala", našalila se Neda u razgovoru za Index te nam poslala fotografije mace u njenom novom domu. 

Susjedi koji su se ranije udružili zbog mace pomogli su tako da su donirali godišnju zalihu hrane. Napuštena maca tako više nije prepuštena sama sebi, već je dobila svoju kućicu i stalnu adresu.

"Sretno maci u novom domu, nadamo se da će se dobro snaći. Žao nam je što mora otići", poručili su susjedi.

Prijetili inspekcijom zbog mace

Podsjećamo, stanari jedne zagrebačke zgrade udružili su se kako bi osigurali smještaj jednoj maci koja živi u njihovom susjedstvu već neko vrijeme. Simpatičnu priču objavila je pjevačica Neda Parmać, jedna od stanarki.

"Oko naše zgrade se sad već godinu dana mota jedna maca. Susjed joj je ispred haustora napravio kućicu od kartona, a moj plan je bio da joj kupimo topliju kućicu za zimu", otkrila je Neda te dodala da su se u međuvremenu neki susjedi počeli žaliti na macu, a pojavila se i obavijest da će susjedu koji joj je napravio kućicu biti pozvana sanitarna inspekcija. 

Parmać je zatim zatražila glasanje u zgradi, a pridružili su joj se i drugi susjedi. Počeli su se prikupljati i potpisi da mačka ostane u susjedstvu, no sretan kraj ipak je došao udomljavanjem.

Pročitajte više